Facebook

Twitter

  • 1
  • 2

Škola za nove tehnologije

Tehnička gimnazija, četverogodišnja, trogodišnja i dvogodišnja strukovna škola.

Saturday, 18 April 2015 00:00

Maturalni rad

Written by
Rate this item
(0 votes)

Nikola

Maturalni rad koji je izrado Leon Bunić, učenik 4.h razreda, smjer web dizajneri.

Last modified on Saturday, 18 April 2015 22:03
Saturday, 18 April 2015 00:00

Sve o upisima

Written by
Rate this item
(0 votes)

upisi stara mala

Drage učenice i dragi učenici osmih razreda, ovdje će te moći doznati sve infomacije vezane uz upise na našu školu. Za dodatne informacije obratite nam se mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefonom na 042 313 498 ili  042 313 491.  

Učenicima i roditeljima jamčimo:

• Brigu za svakog učenika, pomoć u razvoju njegovih sposobnosti i potencijala, stjecanje specifičnih znanja preko izučavanja struke, putem izvannastavnih aktivnosti, putem inovacija, sporta i drugih aktivnosti. To je temelj našega rada.

• Rad u manjim skupinama i individualni pristup učenicima, što je osobito zastupljeno u praktičnoj nastavi, laboratorijskim vježbama iz stručnih predmeta, u računalstvu, ali i u teorijskoj nastavi.

• Za zanimanja u strojarstvu ( JMO) nudimo topli obrok, ugovor za praktičnu nastavu.

• Za sva zanimanja nudimo učenje i drugog stranog jezika.

• Učenje za stjecanje Njemačke jezične diplome DSD ( Deutsches Sprachdiplom).

• Nudimo dvije dodatne diplome, CISCO ( za računalne mreže) i ECDL ( Europsku računalnu diplomu) .

• Uvodimo nove izborne predmete u okviru Centra za nove tehnologije, a to su: računalne mreže, programiranje za web, robotika, obnovljivi izvori, baze podataka, upravljanje CNC. strojevima, tehničko crtanje i projektiranje ( CATIA, SOLID EDGE, Solidwork).

• Uvodimo i nudimo fakultativnu nastavu iz stranih jezika, CISCO(računalne mreže), i ostalih predmeta prema željama..

• U školi je sjedište Centra izvrsnosti za fiziku, Centra izvrsnosti za hrvatski jezik i Centra izvrsnosti za nove tehnologije; svi nadareni i zainteresirani učenici mogu raditi s drugim učenicima iz Županije i povezivati te usavršavati svoja znanja uz mentorstvo profesora i vanjskih stručnjaka.

• Uključivanje učenika u EU projekte, putovanja i razmjenjivanje iskustava s učenicima iz drugih europskih zemalja (Finske, Slovačke,Cipra, Italije, Portugala, Španjolske, Slovenije, Makedonije, Slovačke...)

• Rad u Novinarskoj i medijskoj družini (školska televizija)

• Rad u audiostudiju i videostudiju.

• Usluge školskog restorana Elektron.

upisna knjizica

Knjižicu s informacijama o smjerovima koje upisujemo možete vidjeti ovdje.

- Smjerovi koje upisujemo ove godine

Četverogodišnji smjerovi:

Tehnička gimnazija

Medijski tehničar

Tehničar za mehatroniku

Elektrotehničar

Tehničar za računalstvo

Web dizajner

Grafički urednik - dizajner

Grafički tehničar

Trogodišnji elektro smjerovi:

Autoelektričar

Elektroinstalater

Elektromehaničar

Elektroničar - mehaničar 

Trogodišnji grafički smjerovi:

Grafičar pripreme

Grafičar tiska 

Trogodišnji strojarski smjerovi:

Tokar

Bravar

Dvogodišnji smjerovi:

Monter strojeva i konstrukcija

Zavarivač

Proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije

Promotivni film o našoj školi možete vidjeti ovdje

promo

Monday, 06 April 2015 00:00

Što smo radili u školi?

Written by
Rate this item
(1 Vote)

zombi apokalipsa

Ovih dana, prije praznika u 3.h razredu (web dizajneri) bavili smo se s web igrom koju možete vidjeti ovdje. Da bi je mogli pokrenuti, u web preglednik morate ugraditi odgovarajući dodataka, a u nekim preglednicima nakon klika desnom tipkom miša pojaviti će se izbornik na kojem će te odabrati pokretanje igre. Ovdje možete skinuti PC inačicu igre. Ne instalirate je, samo je raspakirate i pokrenete.

Igra je predviđena za više igraća, ali se ne igra tako da igraju jedni protiv drugih, nego zajedno pokušavaju što dulje preživjeti u svijetu punom zombija. Naravno, možete i sami igrati, ali će te u tom slučaju daleko teže preživjeti.

(Koristite Firefox preglednik budući da nova inačica Chrome preglednika ne podržava Unity, game engine koji pokreće ovu igru.)

Last modified on Saturday, 18 April 2015 20:11
Sunday, 22 March 2015 00:00

Proljetna škola

Written by
Rate this item
(0 votes)

proljetna mala

I ove godine tijekom proljetnih praznika organiziramo proljetnu školu za učenike osmih razreda. Više o tome možete doznati ovdje.

Sunday, 22 March 2015 00:00

2. Humanitarno League of Legends natjecanje

Written by
Rate this item
(1 Vote)

lol mala

Na našoj školi održano je 2. humanitarno League of Legends natjecanje. Sudjelovala je 85 natjecatelja. Prikupljeno je 1700 kuna. Slike s natjecanja možete skinuti ovdje.

Sunday, 22 March 2015 00:00

Čitanjem do zvijezda

Written by
Rate this item
(0 votes)

sandra mala

U petak 20. ožujka 2015. održana je završna, državna razina natjecanja Čitanjem do zvijezda. (sl.1 , sl.2 ) Natjecanje se odvija online u svim školama u Hrvatskoj istovremeno. To je natjecanje u znanju i kreativnosti za osnovne i srednje škole koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a cilj mu je popularizirati čitanje, potaknuti timski i individualni rad, poučavati učenike informacijskim tehnikama, poticati razvoj kreativnosti, poticati učenike na stvaralaštvo, na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena.

Za ovogodišnje natjecanje učenici su morali pročitati romane J. D. Salingera Lovac u žitu, A. D Avenija Bijela kao mlijeko, crvena kao krv i roman Ante Tomića Punoglavci. Pitanja na natjecanju propituju sadržajne podatke iz tih romana.
Najbolji rezultat iz naše škole na školskoj je i županijskoj razini natjecanja postigla učenica 4.h razreda Sandra Jelenski koja se time plasirala na državnu razinu natjecanja na kojoj je također imala dobar rezultat. Čestitamo Sandri! Njezina je mentorica, a i organizatorica natjecanja Čitanjem do zvijezda u ESŠ-u bila školska knjižničarka Biserka Ivek.

Sunday, 22 March 2015 00:00

Otvaranje solarne elektrane ESŠ-a

Written by
Rate this item
(0 votes)

ravnatelj mala

U srijedu 18. ožujka 2015. u Elektrostrojarskoj školi Varaždin svečano je puštena u rad solarna elektrana instalirana na krovu ESŠ-a. Dio je to projekta koji zajednički provode Varaždinska županija i srednje i osnovne škole s područja naše županije u okviru nastojanja sve većeg korištenja obnovljivih izvora energije. Nazočnim su se uzvanicima, ravnateljima i predstavnicima Županije obratili Igor Kos, ravnatelj ESŠ-a, Predrag Štromar, župan, a profesor Dragutin Hrastić  održao je kratko predavanje u kojem je objasnio princip rada solarnih elektrana i njihovu isplativost.

Last modified on Sunday, 22 March 2015 16:50
Sunday, 22 March 2015 00:00

Što smo radili u školi?

Written by
Rate this item
(0 votes)

web mala

Učenici 3.h razreda (web dizajneri) i 4.g razreda (medijski tehničari) izrađivali su web stranice. Njihov profesor je Marko Hlapčić. Radove možete vidjeti ovdje:

Veronika Babok (3.h) 

Danijela Mičuda (3.h) 

Filip Štefan (3.h) 

Ivona Sakač, Ivona Seđek (3.h) 

Patricija Rabuzin, Simona Volarić (3.h) 

Nikola Heged (4.g) 

Viktorija Žunec (4.g) 

Domagoj Dugi (4.g) 

Lucija Vrček (4.g) 

Last modified on Sunday, 22 March 2015 15:37
Wednesday, 11 March 2015 00:00

Njemački - županijsko

Written by
Rate this item
(0 votes)

njemacka mala

Rezultati županijskog natjecanja iz njemačkog jezika:

- kategorija 1

- kategorija 2

- kategorija 3

 

Last modified on Wednesday, 11 March 2015 18:22
Sunday, 15 February 2015 00:00

Wechselstrom

Written by
Rate this item
(0 votes)

naslovnica mala

Drage učenice i učenici,
pred Vama je nakon dužeg vremena treći broj našeg lista na njemačkom jeziku „Wechselstrom". Novost je da su na izradi ovog izdanja lista marljivo sudjelovali učenici Elektrostrojarske i Gospodarske škole u Varaždinu, pod vodstvom profesorice Melanije Klarić i profesora Ilije Radoša uz veliku pomoć naših dragih prijatelja i suradnika Florina Gitzena i Nilsa Langea. Ukoliko imate neke korisne prijedloge, ili pišete zanimljive članke na njemačkom jeziku, javite svoje korisne ideje vašoj profesorici njemačkog jezika ili profesoru Radošu. Želimo Vam ugodnu zabavu prilikom čitanja novog broja.

Liebe Schülerinnen und Schüler,
nach einer langen Zeit liegt vor euch die dritte Ausgabe unserer Schülerzeitung in der deutschen Sprache „Wechselstrom". Eine Neuigkeit ist aber jetzt, dass die Schülerinnen und Schüler aus zwei Schulen an der Ausarbeitung dieser Ausgabe gemeinsam teilgenommen haben, und zwar unter der Führung der Lehrerin Melanija Klarić und dem Lehrer Ilija Radoš, und auch mit einer großen Hilfe unserer lieben Freunde und Mitarbeiter, jungen Deutschen, Florin Gitzen und Nils Lange. Falls jemand von euch, liebe Leserinnen und Leser, einige nützliche Vorschläge oder Ideen hätte, oder wenn jemand interessante deutsche Aufsätze schreibt, kann er sich bei seiner Deutschlehrerin melden, oder beim Lehrer Radoš. Liebe Schülerinnen und Schüler, wir wünschen euch viel Spaß beim Lesen dieser neuen Ausgabe.

Thursday, 05 February 2015 00:00

2. Humanitarno League of Legends natjecanje

Written by
Rate this item
(5 votes)

Nidalee-in-League-of-Legends-Wallpaper mala

Elektrostrojarska škola Varaždin organizira 2. humanitarno League of Legends natjecanje. Natjecanje će se održati u prostoru škole početkom 3. mjeseca. Kotizacija iznosi 20 kuna po natjecatelju, tj. 100 kuna po ekipi. Sva prikupljena sredstva će se donirati u humanitarne svrhe.

Plaćanje ISKLJUČIVO u računovodstvu Elektrostrojarske škole gdje će se dobit i potvrda. (soba A25)

Igra se 5v5 po sustavu eliminacije, isključivo na east serveru.

Prijaviti se mogu svi učenici srednjih škola grada Varaždina na sljedećem linku:
http://goo.gl/forms/ntqdvqvXUR

Nagrade koje smo Vam pripremili:
1. mjesto: 3200 RP, Triumphant Ryze skin te majica u kreaciji učenika naše škole po igraču.
2. mjesto: 2400 RP, pizza u restoranu Elektron po igraču.
3. mjesto: 1600 RP, potvrda za besplatnu kotizaciju na sljedećem turniru po igraču.
4. mjesto: 800 RP po igraču.

Kako je bilo na prošlom turniru možete pogledati na stranici škole.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili pitanja, slobodno se javite na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijave traju od dana objave do 22. 2. 2015.

Last modified on Thursday, 05 February 2015 12:06
Tuesday, 20 January 2015 00:00

YEC - promocija

Written by
Rate this item
(0 votes)

YEC mala

U srijedu 21. 1. za vrijeme velikog odmora u A52 studenska udruga (udruga mladih) YEC održati će prezentaciju o radu udruge.

YEC je projekt međunarodne organizacije mladih (AIESEC - Varaždin) koja želi povećati utjecaj mladih ljudi i otvoriti nove perspektive za stvaranje poduzetničkih ideja. Pozvani su svi učenici.

Ravnatelj
Igor Kos

Page 1 of 13

O školi

Konzultacije

 

konzultacije

Raspored konzultacija naših profesora možete vidjeti ovdje.

Nakladništvo

nakladnistvo

U želji da se učenicima omogući uspješnije svladavanje nastavnih sadržaja škola je pokrenula vlastitu nakladničku djelatnost. Elektrostrojarska škola izdaje udžbenike, priručnike i radne bilježnice. Trenutno škola ima na raspolaganju sljedeće naslove.

Smjerovi

upisi stara mala jako mala

Četverogodišnji smjerovi:

Tehnička gimnazija

Medijski tehničar

Tehničar za mehatroniku

Elektrotehničar

Tehničar za računalstvo

Web dizajner

Tehničar PT prometa

Trogodišnji elektro smjerovi:

Autoelektričar

Elektroinstalater

Elektromehaničar

Elektroničar - mehaničar 

Trogodišnji grafički smjerovi:

Grafičar pripreme

Grafičar tiska 

Trogodišnji strojarski smjerovi:

Bravar

Precizni mehaničar

Puškar

Tokar

Urar 

Dvogodišnji smjerovi:

Monter strojeva i konstrukcija

Zavarivač

Proizvođač i monter PVC i aluminijske stolarije